Äänestä psykiatri valtuuskuntaan

Suomen Lääkäriliiton valtuuskuntavaalien äänestysaika on 21.9.–26.10.2018. Suomen Psykiatrit -vaaliliitto on jälleen mukana Suomen Erikoislääkäriyhdistys -vaalirenkaassa.

Viimeksi yhdistyksellä oli 16 ehdokasta, joista kolme tuli valituksi Lääkäriliiton valtuuskuntaan ja kuusi SELY:n valtuuskuntaan. Tutustu tästä ehdokkaisiin: Ehdokkaat 2018 (pdf) (3.7 MB)

Mitä valtuuskunta tekee?

Ylintä päätösvaltaa Lääkäriliitossa käyttävä 60-jäseninen valtuuskunta määrittelee liiton toiminnan suuntaviivat ja strategian, hyväksyy talousarvion ja valitsee liiton puheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet. Valtuuskunnan jäsenet valitaan kolmivuotiselle kaudelle 2019-21. Samoissa vaaleissa valitaan myös SELY:n valtuuskunta kolmivuotiselle kaudelle.

Miksi on tärkeää, että psykiatrit vaikuttavat valtuuskunnissa?

On tärkeää, että psykiatrien ääni saadaan kuuluviin Lääkäriliitossa ja SELY:ssä, joiden päätehtävä on lääkärien ammatillinen edunvalvonta, ansiokehityksen, hyvien työolosuhteiden ja yleensä toiminnan edellytysten edistäminen. Kummatkin järjestöt ovat myös terveyspoliittisia vaikuttajia.

Lisätietoa:

Lääkäriliitto tiedottaa valtuuskuntavaaleista