Ajankohtaista kuunneltavaa psykiatreille

Saako oikeudessa paha palkkansa ja mistä löytyy apu terapeuttipulaan?

100 000 suomalaista hyötyisi psykoterapiasta - mistä apu terapeuttipulaan?

Suomen Mielenterveysseura haluaa psykoterapiakoulutukset valtion rahoituksen piiriin. Seuran mukaan vain siten voidaan taata riittävä psykoterapiatarjonta eri puolilla maata.

Koulutus siirrettiin yliopistojen yhteyteen vuonna 2007, minkä jälkeen koulutuksen hinnat ovat nousseet. Psykoterapeuttikoulutuksen hinta vaihtelee 20:n ja 50-tuhannen euron välillä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Jukka Kärkkäinen on samaa mieltä tarpeestaa mutta ei välttämättä keinoista.

Kuuntele viiden minuutin ohjelma Yle Areenasta!

Saako oikeudessa paha palkkansa?

Sarjakuristaja Michael Penttilän tapaus on herättänyt kiivaan keskustelun vakavien väkivaltarikosten oikeuskäsittelystä. Rangaistuskäytännöt näyttävät olevan ristiriidassa kansalaisten oikeustajun kanssa. Ruben Stillerin ohjelmassa puhutaan pahuudesta ja pahuuden kohtaamisesta. Miten tehdään mielentilatutkimus ja rikollisen vaarallisuusarvio? Millainen ihminen on psykopaatti? Vieraina ovat oikeuspsykiatrian professori Nina Lindberg ja poliisi ja kansanedustaja Kari Tolvanen.

Kuuntele ohjelma Spotifyssa tai Yle Areenasta